• Fotoreportage van seizoen afsluiting 2023 - 2024 klik op de foto!!
  • 3e elftal KAMPIOEN 2023 - 2024.
  • 2e elftal KAMPIOEN 2023 -2024

Geschiedenis

In de afgelopen 70 jaar heeft de vereniging vele up en downs gekend, maar als vereniging zijn we daar steeds sterker uitgekomen. Met als een van de hoogtepunten het bereiken van de derde klasse van de KNVB en natuurlijk de sociaal maatschappelijke functie in de Steenwijker gemeenschap.De tijden zijn veranderd en dat is niet altijd een verbetering zullen we maar zeggen, maar laat de "Boys" blijven zoals wij dat graag willen.

Van georganiseerd voetbal was aanvankelijk nog geen sprake. De eerste naam van de club was VVV (Voetbal Vereniging Verlaatseweg). In 1948 werd er een vergadering belegd, waar een heus bestuur werd geformeerd en VVV werd omgedoopt tot v.v. Steenwijker Boys.
 
  • Terreinen waar de v.v. Steenwijker Boys de afgelopen jaren heeft gespeeld:
  • Toenmalige gasfabriek (Torenlanden)
  • Kallenkoterallee (Meppelerweg waar de Betap stond)
  • Weiland van Spijkervet (waar nu oude Nijenstede staat)
  • Op het land van Dorsten (eind van de Gagelsweg, net voor de spoorlijn)
  • Sportlust aan de Meppelerweg
  • De Koperberg (hier maakte de woningbouw " de wijk de Gagels")
  • Huidige Locatie; " De Groene Long" Sportpark "De Koperberg" 
 

Koninklijke goedkeuring;

v.v. Steenwijker Boys heeft op 12 September 1960 koninklijke goedkeuring aangevraagd bij de KNVB. De secretaris van de KNVB liet op 25 Februari 1961 aan v.v. Steenwijker Boys laten weten, dat de goedkeuring werd verleend.

In 1962 betrok v.v. Steenwijker Boys het complex aan de parallelweg, waar eveneens voor kortere tijd de derde klasse werd bevochten. Hier ligt dus meer dan 50 jaar voetbalhistorie van deze markante Steenwijker voetbalclub. Een gespecialiseerd team van de v.v. Steenwijker Boys had in de jaren zeventig deelgenomen aan zaalvoetbalcompetitie van de KNVB. Drie jaren achter elkaar werd het "Boys-team" kampioen en promoveerde daarmee naar de Hoofdklasse. Behalve de Boys , hebben ook de "grills" van de v.v. Steenwijker Boys naam gemaakt in de voetbalcompetitie. In 1981 werd de Hoofdklasse bereikt. v.v. Steenwijker Boys was de eerste vereniging binnen de gemeente Steenwijk en in de omstreken die een dameselftal had geformeerd. Vanwege het negende lustrum werd in 1992 een Euro-toernooi georganiseerd door de v.v. Steenwijker Boys. Tegenstanders kwamen uit Denemarken , Duitsland en België.

Kerstzaalvoetbal:

Na eerst onderling toernooi te hebben afgewerkt, koos een speciaal daarvoor gevormde commissie in 1981 voor de organisatie van een Kerstzaalvoetbal-toernooi. De publieke belangstelling was elk jaar zeer groot succes. Inmiddels zijn er veel bijzonder geslaagde toernooien gehouden. Behalve van het Damesvoetbal en het Kersttoernooi zijn de "Boys" ook uitvinder van het voetvolley. De KNVB in Zeist gaf aan dit initiatief een officieel tintje. Deze landelijke primeur van het voetvolley is opgenomen in de boeken van de KNVB.
Feyenoord Amateur Partner